zondag 17 juli 2011

Nanga Parbat, twee honden, ruim 8000 meter

Vaak te zien op Agricamp Picobello: Nanga Parbat, een berg van imposante omvang en 8126 meter hoog. He? Hoe bedoel je? Hoe kan dat? Nou, we leggen het even uit:
Het is allemaal de schuld van Herman Buhl. Wie? Herman Buhl! In 1953 wist deze Oostenrijkse alpinist voor het eerst deze reus in Pakistan te beklimmen en gaf daarmee een impuls aan de bekendheid van dit bergmassief. Voor ons, als bergliefhebbers, sprak het verhaal van deze beklimming ons uiteraard aan en de naam bleef in het geheugen zitten en tot de verbeelding spreken. Toen wij dan ook 8 jaar geleden in Italie onze eerste hond ophaalden wisten we meteen hoe ze zou gaan heten; Nanga!
Nanga; mooie meid
U snapt het: we zijn nog niet compleet. Dus toen Nanga zich hier gesettled had werd het tijd om het plaatje compleet te maken en Parbat kwam er bij. Eerst nog heel klein maar uitgroeiend tot een hond van formaat. Vandaar dat Agricamp Picobello zijn eigen 8000'er heeft: Nanga Parbat, niet te beklimmen, redelijk te bedwingen. Een koppel met een eigen karakter, net als de Nanga-Parbat.
Parbat, goeie lobbes - stoere vent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten