maandag 14 november 2011

addertje onder het gras

Het mooie weer houdt aan. Elke ochtend, na inmiddels wel wat koudere nachten, schijnt de zon volop en begint de temperatuur snel te stijgen. Heerlijk weer dus om de bergschoenen aan te doen, de rugzak om te hangen en een volgende "hike" uit te zetten; zo ook afgelopen zondag. We waren de woensdag daarvoor ook al in hetzelfde gebied geweest maar kwamen toen tot de ontdekking dat de werkelijkheid en de wandelkaart niet met elkaar overeen kwamen. Die dag konden we dus de geplande tocht niet af maken en vandaar dus dat we gisteren in de herkansing gingen. Na een uurtje lopen hadden we het gedeelte van die woensdag gelukkig duidelijk in kaart kunnen brengen en daalden we af richting Rocca. Vanaf hier hebben we de route kunnen verlengen met een extra lus van zo'n 2 uurtjes lopen en een bescheiden aantal hoogtemeters. Tijdens de klim omhoog schoot er ineens een adder (spittsnuit- of aspisadder) vlak voor de voeten van Rob langs. Dat was wel even schrikken. Hoewel adderbeten eigenlijk nooit dodelijk zijn voor mensen blijft het toch oppassen geblazen. Het was overigens een prachtig exemplaar van zo'n 70 cm. lang met een fraaie tekening op de rug. Vlakbij het hoogste punt van de tocht is er gelegenheid voor een kop koffie in een kleine :"ristoro" en vanaf daar lopen we langs het goed gemarkeerde pad naar beneden waar de auto staat.
Deze wandeling speelt zich grofweg af tussen Altino en de Sibilla en is met zo'n 4 uurtjes pure looptijd en niet al te veel hoogtemeters goed te doen. De helft van de tocht kent veel schaduw en vanaf Agricamp Picobello rij je in een kleine 40 minuten naar het startpunt van de wandeling. Voor Garmin bezitters: uiteraard is de track vastgelegd in mapsource!
Onze map met wandelbeschrijvingen blijft groeien en we hebben er de laatste tijd alweer 4 stuks aan toe kunnen voegen; het wordt weer een mooi wandelseizoen volgend jaar!
mooie, hele mooie uitzichten
fraaie lunchplek
addergebroed
Agricamp Picobello is minicamping, kleine camping, kamperen bij de boer, outdoor, vakantie in Italie, huurtent, ingerichte tent, bed & breakfast, pipowagen, Le Marche Italie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten