maandag 8 augustus 2011

Oude tijden herleven bij Agricamp Picobello

Een paar jaar geleden had Rineke een briljant idee; plaats een wringer in de spoelkeuken van de camping en je zult zien dat het werkt. Nou, zo makkelijk was dat niet. Waar haal je zo'n ding vandaan? Wederom was het Rineke met een plan: "Wij regelen het wel via Marktplaats". Zo gezegd zo gedaan en vanaf 2010 is de wringer volop in gebruik. Om Rineke te eren en van eeuwige roem te voorzien wordt er niet meer gesproken van "de wringer" maar mangelen we het wasgoed door "De Rineke".
Rineke demonstreert

Esther begrijpt het
"Het volk" is enthousiast
Even hangen nog en dan is de was helemaal droog


Een wringer werd gebruikt om het water uit het wasgoed te persen en bestaat uit twee dicht bij elkaar staande, rubberen rollen. Tussen de twee rollen, waarvan de afstand tussen de rollen ingesteld kon worden, werd het textiel doorgedraaid, waardoor het water er uit geperst werd. Met de opkomst van de centrifuge is de wringer verdwenen.
De wringer in combinatie met een wastobbe werd in 1843gepatenteerd door John E. Turnbull uit Saint John, New Brunswick met de aanduiding "Clothes Washer With Wringer Rolls." (kledingwasser met wringrollen).
(bron: Wikipedia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten