donderdag 2 augustus 2012

Il Monastero San Leonardo - niet zomaar een klooster.

Al vanaf 2004 loopt Rob, samen met gasten van Agricamp Picobello, jaarlijks naar het klooster van San Leonardo. Dit klooster is niet zomaar een klooster maar er "hangt" een bijzondere geschiedenis aan vast.  Het laatste bezoek aan de Pater en een gesprek met de sympathieke bewonder van dit klooster was de motivatie om er in dit blog een klein stukje over te schrijven:

Padre Pietro Lavini: “De metselaar van God”
Padre Lavini is geboren in Potenza Piceno (MC) en komt uit een arbeidersgezin. Toen hij pas negen jaar oud was ging hij naar het Kapucijner College in Fermo waar hij op z’n 25e zijn eerste mis voordroeg. Daarna werd hij priester in het heiligdom van Madonna dell’Ambro Zijn andere grote passie is het uitvoeren van metselwerk waarmee hij letterlijk zijn steentje heeft bijgedragen aan de bouw van vele kloosters in Italië en ook in Afrika. Vanaf 1971 is hij, gedreven door passie en de kracht van God, gemotiveerd om de Hermitage van San Leonardo in zijn geheel te reconstrueren. Toen hij rond die tijd samen met een vriend de plek bezocht waar nu het klooster is herrezen, troffen ze een ruïne aan welke een toevluchtsoord was geworden voor (wilde) dieren uit de omgeving. Toen ontstond het idee om de oude kerk te herbouwen.
Dag en nacht bleef het idee van de reconstructie door zijn gedachten gaan en uiteindelijk gaven zijn superieuren toestemming het project uit te gaan voeren. Voorwaarde was wel dat hij zijn activiteiten voor het bedevaartsoord Madonna dell’Ambro op zou geven.
 Op 24 mei 1971 begon Padre Pietro met zijn missie. Steen voor steen gaf hij de oude Hermitage opnieuw gestalte en voor diegene die het nog niet heeft kunnen aanschouwen is het een absolute aanrader de plek te bezoeken. De sfeer van de omgeving en het verhaal van Padre Lavini maken het geheel buitengewoon bijzonder en interessant.
Nagenoeg alleen en met slechts simpele gereedschappen en twee blote handen zijn tonnen ijzer en cement vervoerd over smalle bergpaden met de kruiwagen als transportmiddel. De Pater laat zien dat wilskracht en gedrevenheid een mens in staat stellen dat uit te voeren wat hij of zij voor ogen heeft.
Het Klooster van San Leonardo nadert zijn voltooiing (2012) en Padre Pietro Lavini heeft er zo’n 40 jaar van zijn leven aan gewijd. Binnenkort zal het klaar zijn dankzij zijn kracht en de hulp van het geloof in God.
Het klooster trekt jaarlijks vele bezoekers

Padre Pietro Lavini - een man met een missieGeen opmerkingen:

Een reactie posten