woensdag 29 juni 2011

Koude voeten in een waterschoen

Met 10 man zaten we al om 08.00 uur in de auto op weg naar de begeleide tocht "Lame Rosse". De naam van de tocht is genoemd naar de eerste stop tijdens de wandeling. Het door erosie (wind en water) gevormde gesteente, wat door roze kalksteen en jaspis zijn bijzondere kleur prijs geeft, is een schouwspel op zich. De camera's deden hier hun werk.
Lame Rosse; erosie in optima forma
De tocht werd voortgezet naar de "Grotta dei Frati", de lunchplek van die dag. In deze grot leefden van 1300 tot 1600 n.C. monniken van de Franciscaner kloosterorde totdat ze het aan de stok kregen met een paar andere pij-dragers. (het hele verhaal kunt u horen tijdens de volgende tocht). Daarna nog een klein stukje afdalen om de bergschoenen te verwisselen voor de waterstappers. De eerste passen in het ijskoude water (sorry Rene) van de Fiastrone werden gezet en de natuur explodeerde op het netvlies. De kloof, waar de Fiastrone doorheen stroomt, is het absolute hoogtepunt van de excursie en doet je versteld staan van de kracht van water.
Wat een team!
Lame Rosse; een tocht met geringe hoogteverschillen, een steile afdaling in het bos en koude, hele koude voeten. Praktisch voor iedereen haalbaar en een onvergetelijke ervaring.
Nat pak; nou en?
Er dwars doorheen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten