vrijdag 10 juni 2011

Koele kop en Kevlar broek

Wanneer op 9 juni het weer okay lijkt te zijn wordt besloten om een zware en vooral lange tocht te gaan lopen. Picobello Trekking+ heeft een route voorgesteld vanaf Forca di Presta over hoge kammen, een bergpas en langs het verstilde Lago di Pilato. Geen tocht voor watjes zullen we maar zeggen :-)
We vertrekken al vroeg om op tijd bij het beginpunt te zijn en wanneer we ons geprepareerd hebben zetten we de eerste stappen op de flanken van de Monte Vettore. Al snel wordt duidelijk dat het weer verslechterd en we lopen de mist in. Op het moment dat we zo'n 700 meter gestegen zijn en we de schuilhut Rifugio Zillioli bereiken begint het te spetteren. Ons deert het even niet want wij zitten binnen. De broodjes en de stukken pizza gaan er vlot in om daarna de route te vervolgen (het is nu droog). Omdat het weer echter onbetrouwbaar is en het er donker en grijs uit ziet besluit Rob de route aan te passen en eerst naar het Lago di Pilato te lopen. De regenjas gaat aan en uit en aan. Een eerste blik op het bergmeer doet ons verstommen; blauw ijs, sneeuwvelden en waterpartijen laten een plaatje zien wat indrukwekkend mooi is. Foto's worden gemaakt en we lopen over de sneeuw naar de rand van het meer. Errug fraai!
De route voert ons verder richting de pas en af en toe komt zelfs het zonnetje er door, krijgen we het warm en zet Wim de muts weer af; "dat geeft een koele kop" zo meldt hij. Maar liefst 4 personen in de groep lopen in hun met kevlar versterkte outdoor broeken en de kwaliteit hiervan is vaak onderwerp van gesprek. Wie weet wordt er op de minicamping nog een modeshowtje georganiseerd. (red.)
Er wordt vlot door gelopen tot op de pas en dan komt de regen weer uit de lucht vallen. Het ziet er donker en dreigend uit en de wind neemt toe. Wederom wordt het plan bijgesteld en zetten we koers naar Castelluccio. We hebben geluk; Janine en Andre zijn nog in het dorp en brengen even later de twee chauffeurs naar het beginpunt van de route om de auto's op te halen. Ideaal zo'n back-up team!
Het was een prachtige tocht in goed gezelschap en we hebben er van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten