prima weer om te oogsten |
Erna heeft voor woensdagmiddag een afspraak gemaakt bij de perserij en om een uurtje of 14.00 laden we de kratten in de aanhanger. Wanneer we even later arriveren in Valmir om onze oogst te laten persen zijn we nog niet aan de beurt en laten we het spul daar achter om vervolgens te gaan genieten van het mooie weer aan de kust bij Pedaso. Een kopje koffie en uiteraard ook een "gelato" later keren we terug naar Valmir. Ja, onze olijven zijn geperst en de olie zit al in het vat. Er worden hier geen olijven van verschillende eigenaren gemixed zodat je er zeker van zijn dat het puur en alleen jou olie is die mee naar huis gaat. Dat het hier de aller- allereerste persing betreft moge duidelijk zijn. Wij gaan ervan genieten en zorgen ervoor dat onze gasten aankomend seizoen weer in de gelegenheid zullen zijn om de olie gebotteld af te kunnen nemen.
van de boom........ |
....... in het krat |
"goed spul" |
zoals het vroeger ging |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten