woensdag 26 oktober 2011

Mooie tocht aan de lijst toegevoegd

Zoals ieder jaar, na het seizoen, trekken we er samen op uit. We gaan de bergen in van het Nationaal Park Monti Sibillini om uit te zoeken of we weer nieuwe wandelingen aan onze map toe kunnen voegen. Elk jaar wordt deze map aangepast en worden bergtochten toegevoegd, vervangen of ge-updated. In dit geval hebben we weer een traject gelopen wat niet mag ontbreken in het "dossier" en we hopen dan ook dat onze gasten er de volgende zomer van gaan genieten.
Startpunt van de wandeling is Arquata del Tronto; een meer dan prachtig bergdorpje wat per auto goed bereikbaar is. Vanaf hier gaat het meteen omhoog; eerst door het dorp, dan door het bos om uiteindelijk via open terrein bij de bergpas Forca di Presta uit te komen. Na de bergpas volgt de afdaling die je uiteindelijk weer naar het startpunt terug brengt.
De route is door ons gedetailleerd beschreven en er is ook een GPS-track van gemaakt (Mapsource). De markeringen op deze wandeling zijn bijzonder goed aangebracht zodat deze goed te vinden is. Zoals gezegd wordt de tocht toegevoegd aan de "wandelmap" die dikker en dikker wordt. De zomer is voorbij - ons seizoen is begonnen! Er zullen zeker meer tochten worden uitgezet deze herfst en winter.
Wij in de zon - Monte Vettore in de wolken
prachtige vergezichten
herfstkleuren in volle glorie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten