maandag 17 oktober 2011

Doe meer met kastanje

De temperaturen dalen, de wind waait en het blad valt; het is herfst! De omgeving verkleurt langzaam maar zeker van groen naar rood en van oranje naar bruin. De katten beginnen meer te eten om voorbereid te zijn op de koudere dagen die gaan komen en ook wij hebben de dikke jas al aan gehad. Het is niet alleen het blad wat valt maar ook de walnoten liggen in willekeurige patronen op de grond en de kastanjes zijn een prooi voor grijpgrage handen.
kastanjes rapen
De kastanjes gaan in een grote bak en worden boven een houtvuur geroosterd tot ze zwart geblakerd zijn. Voor een paar centen koop je een puntzak vol en smullen maar. Heerlijk!
Echter zijn het niet alleen geroosterde kastanjes wat er gegeten wordt. We hebben genoten van een stevig gevulde kastanjesoep, kastanje-ijs en kastanjes werden zelfs aangeboden ondergedompeld in chocolade. Fantasierijke lui die Italianen!
chocospies 
Wij hebben ons prima vermaakt in Smerillo. Dit jaarlijkse feest is een publiekstrekker van formaat en er komen heel veel mensen op af. Iedereen heeft het naar zijn zin en het geheel verloopt dan ook zeer gedisciplineerd en zonder wanklanken. Dit zijn de feesten die eeuwen geleden ook al werden georganiseerd en aan alles merk je dat dit geen toeristisch gebeuren is maar een lokaal festijn. Prachtig om het mee te maken en nogmaals; kastanjes zijn heerlijk in vele variaties!
veel mensen op de been in Smerillo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten