vrijdag 22 november 2013

Agricamp Picobello "Goes Green"

Het idee ontstond al een tijdje geleden en afgelopen zomer werd het een plan. Overal waar stopcontacten zijn op de camping, zoals in het sanitairgebouw en in de verblijfsruimte, waren mobiele telefoons, camera's en tablets ingeplugd om de apparaten weer van voldoende energie te voorzien. Op zich prima natuurlijk ware het niet dat op een gegeven moment zelfs het stopcontact van ons koffiezetapparaat bezet bleek te zijn.
Nou zijn we in feite een kleine camping zonder elektriciteit maar we bieden wel het gebruik van koelkasten aan en zoals gezegd zijn er hier en daar stopcontacten zodat je niet helemaal zonder stroom zit. Om het
één en ander beter te organiseren, de service te verhogen en tegelijk milieuvriendelijk te kunnen zijn is het plan inmiddels omgezet in daden.
Voor de entree van ons sanitairgebouw is een prachtig afdak gebouwd. Robuuste palen en liggers dragen een dak van zo'n 4 x 3 meter wat op het zuiden gericht is.
Op dit dak wordt binnenkort een zonnepaneel gemonteerd wat de nodige energie gaat opwekken; gratis en voor niets zullen we maar zeggen. De, door het zonnepaneel, geleverde stroom gaat via een laadregelaar naar een grote, zware en speciaal voor dit doel geschikte accu. Let op, we zijn er bijna! Vanuit de accu komt 12 Volt spanning en deze wordt via een omvormer getransformeerd naar
220 / 230 Volt. Dan is het nog een kwestie van stopcontacten met de omvormer te verbinden en voila; er kan opgeladen worden.
Er zullen zo'n 12 - 15 stopcontacten centraal in een kast worden gemonteerd zodat er voldoende apparaten tegelijk kunnen worden opgeladen. Het systeem is zodanig berekend dat het op die manier moet kunnen functioneren. De kast met inhoud komt dan weer onder het nieuwe afdak te hangen. Op deze manier kan iedereen zijn of haar mobiele apparatuur opladen in ons "Green Point", is alles mooi overzichtelijk en zijn we ook nog eens goed bezig! We houden je op de hoogte.

de technische componenten

3 opmerkingen:

  1. Mooi gemaakt en oerdegelijk op zijn Robs, natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je, ik zie hier in de buurt (frankrijk platteland) overal de schuren verschijnen met nieuwe daken met photogevoelige cellen. Ik zie hier in de buurt ook vaak mannen in witte pakken de oude daken met astbest verwijderen. Ik durf de fotocellen niet aan. Niemand weet waar je over 20 jaar met de afval naar toe moet. Net zo goed als dat ik geen windmolen durf te plaatsen omdat de accus die er in zitten onder barre mensonterende milieuvervuilende situaties gemaakt worden . Het lijkt allemaal zo prachtig en groen. Maar is het dat wel? Pfff lastig!

    BeantwoordenVerwijderen