dinsdag 11 september 2012

September -Eiger maand (deel 8): the continuing story

Feitelijk kriebelt het alweer vanaf vorig jaar eind september. Toen ondernamen Han en ik onze eerste poging op de steile en scherpe Westgraat van de Eiger. Met 3970 meter is dit een berg van formaat en hier is Europese berggeschiedenis geschreven. Helaas gooide de onweersdreiging roet in het eten en keerden we halverwege terug omdat veiligheid nou eenmaal bovenaan staat.
Afijn, we zijn weer een jaar verder en de motor staat klaar om vrijdag 14 september te vertrekken. Maar...........de weersverwachting voorspelt ook dit keer een mogelijk niet doorgaan van de expeditie. Waarschijnlijk gaat er verse sneeuw vallen en wanneer die er nog ligt volgende week is het onmogelijk om de geplande tocht te maken. Balen? Ja, best wel maar we hopen natuurlijk dat het toch gaat lukken.......misschien wat later in de week. Mocht het echter niet door kunnen gaan dan hebben we een alternatief van formaat; namelijk de Jungfrau. Samen met de Eiger en de Monch vormt deze prachtige berg het decor hoog boven Grindelwald. Met ruim 4150 meter is het gelijk de hoogste van de drie en domineert ze het dal en de omringende omgeving. De berg is wat minder steil vandaar dat er met verse sneeuw wel te lopen en te klimmen valt al zal het een zware onderneming worden.
Jullie lezen het; we gaan ervoor en als het weer ook maar een beetje meezit dan begeven wij ons volgende week op grote hoogtes. Hou ons in de gaten!

Eiger, Monch en Jungfrau: onze "speeltuin" volgende week?!1 opmerking: