woensdag 18 mei 2011

Giro d'Italia in Le Marche

Deze middag, 18 mei 2011, hadden we een prachtige plek uitgezocht. Pal voor Pizzeria Mamma Rosa konden we de meegebrachte stoelen makkelijk kwijt en het wachten begon.
Cristina had blijkbaar een contactpersoon langs het traject want via haar mobieltje werden we op de hoogte gehouden. Ze zijn nu bij Montedinove vertelde ze ons rond een uurtje of drie. Vanaf daar is het nog slechts een minuut of tien flink doortrappen naar Val d'Aso di Ortezzano dus de spanning steeg. Van massaal publiek was overigens geen sprake dus we zaten "eerste rang"! Na inderdaad zo'n 10 minuten kwamen de eerste rijders in zicht, nadat eerst een hele karavaan motoragenten en auto's aan ons voorbij waren gegaan.
Daarna duurde het niet lang of het peleton kodigde zich aan. Massaal en met veel luchtverplaatsing denderde het voorbij vergezeld van de servicewagens, camera's en twee helicopters boven ons. Rob had zijn Agricamp Picobello T-shirt aangetrokken om de aandacht op onze camping te trekken dus wie weet zijn we nog in beeld vandaag.
Toch zat de snelheid er niet echt in. Waarschijnlijk omdat ze de krachten aan het sparen waren voor de 13% klim naar Monte Vidon Combatte waar een premie te verdienen was. Afijn; op het moment van schrijven is de winnaar nog niet bekend maar het was een mooie beleving. Zo sta je al op de mooiste camping in Le Marche; beter gezegd "mooiste minicamping van Le Marche" en dan pak je dit ook nog even mee. Hoe leuk kan de vakantie in Italie zijn?!
p.s. Zadelpijn?

Woensdagavond 19.00. And the winner is: John Gadret


Geen opmerkingen:

Een reactie posten